A vállalatról

 

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. (Ganz EEG Kft.) 2008-ban alakult magyar-orosz vegyesvállalat, amely az 1844-ben alapított legendás Ganz-művek energetikai gépgyártó tevékenységének folytatója. 

 

 

Tulajdonosa 49 százalékban a magyar Ganz Holding, amely magyar termelő és szolgáltató vállalatokat egyesít. Az 51 százalékos orosz többségi tulajdonos az 50 mérnöki és energetikai gépgyártó vállalatot tömörítő orosz Atomenergomas csoport. A Ganz EEG Kft. fő tevékenységi köre az engineering és energetikai gépgyártás, ezen belül vízgépek, atomerőművi, olajipari, illetve környezetvédelmi berendezések gyártása. A vállalat a több mint másfél évszázados magyar energetikai gépgyártói know-how birtokosaként Magyarországon és Közép-Európában egyedülálló tudással és tapasztalattal rendelkezik az egyedi kisszériás termékek: kis- közepes és nagyméretű sziattyúk, vizturbinák, atomerőművi átrakóberendezések tervezése és gyártása terén.

 

A vállalatnál évészázados hagyomány az innováció, amit jelez, hogy az erőművi alkalmazásra kifejleszett hegesztett házú kettős beömlésű szivattyúival a vállalat 2009-ben elnyerte az Ipari Innovációs Nagydíjat, 2012-ben pedig Magyar Termék Nagydíjban részesült. A vállalat a magyar és a világpiacon is sikeres: nagy teljesítményű erőművi szivattyúi az orosz és ukrán atomenergetikai ágazatban is keresettek. A vállalat magasan képzett és gyakorlott dolgozóinak szaktudása és rugalmassága lehetővé teszi vevőink speciális igényeinek maximális kielégítését.