Tevékenység

 

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft.A vállalat meggyőző és változatos termékportfólióval,  olyan megoldásokkal, illetve szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek a szivattyútelepek, turbinák, olajipari berendezések illetve környezettisztító berendezések kulcsrakész átadásától az atomerőművi berendezésekig terjednek. A cég számára a legnagyobb üzleti sikert a szivattyúk gyártása jelenti.

 

Szivattyúk ezrei

 

 A Ganz 1860 óta gyárt szivattyúkat. Vállalatunk és elődei különböző erőművi szivattyúk, szivattyú egységek és komplett szivattyútelepek ezreit szállította a világ minden tájára, amelyek több évtized után is kifogástalanul működnek. Egyedi tervezésű és gyártású közepes- és nagyméretű axiális, félaxiális, kettős beömlésű, centrifugál illetve búvárszivattyúink tökéletesen alkalmasak az erőművi hűtővízellátó rendszerek, vízművek, öntöző- és belvízmentesítő rendszerek, valamint az ipari vízellátás  számára és teljesen lefedik a piaci igényeket. A Ganz vízturbinák a világ minden táján működnek.

 

Turbinák a világ minden táján

 

Egyedi tervezésű turbináink kiváló teljesítményének hátterében a Ganz mérnökeinek tudása és tapasztalata van és próbaállomás is rendelkezésünkre áll a mérésekhez. Termékpalettánkon megtalálhatóak a Pelton-, Francis- és Kaplan turbinák, a csőturbinák, illetve  S-turbinák. A tervezés és gyártás  az ügyfél egyedi igényeihez igazodik. Szállítunk továbbá erőművi rekuperációs turbinát, amely a hőerőművekben energia-megtakarítást tesz lehetővé. A turbinák teljesítménye 50 kW-tól 50 MW-ig terjed. 

   

Atomerőművi átrakók

 

A Ganz magyar partnerével, az EVIG-gel 1980 óta 20 komplett atomerőművi üzemanyag-átrakó berendezést  gyártott VVER-440 és VVER-1000-es típusú nyomottvizes reaktorokhoz és 18-at újított fel. 2003-tól egy teljesen új típusú átrakót  fejlesztett ki és gyárt, amely alkalmas mind a VVER-440 mind pedig a VVER-1000-es reaktorok fűtőelem kötegeinek  kezelésére. Cégünk az atomerőművi átrakóberendezések és manipulátorok illetve a különböző, az átrakási technológiához kapcsolódó kezelő és vizsgáló eszközök gyártásával és modernizációjával is foglalkozik.